Consent Preferences

Computerlab zoekt een nieuwe collega

Ter versterking van ons team zoeken we een nieuwe collega die ons helpt bij het oplossen van de meest uiteenlopende IT vraagstukken. Lijkt het jou leuk om te werken bij een klein bedrijf, met veel vrijheid, waardering voor je inbreng en ruimte om jezelf te ontwikkelen? Solliciteer dan direct.
Wat ga je doen? Computerlab helpt midden- en kleinzakelijke en particulieren klanten met het oplossen van hun IT-vraagstukken, in de breedste zin van het woord. Jouw functie bestaat hoofdzakelijk uit het vinden van passende oplossingen en de implementatie ervan. Om dit te bereiken zal je veel overleggen met klanten en maak je gebruik van je technische kennis om een oplossing te vinden.

Je krijgt te maken met zeer uiteenlopende vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven met eigen IT-afdelingen, die je helpt de knel- en verbeterpunten van hun digitale omgeving in kaart te brengen. Ook bied je hulp bij vraagstukken zoals het adviseren, inrichten en beheren van cloud-omgevingen, servers, applicaties en netwerken. Helemaal aan de andere kant van het spectrum staan zaken zoals het verbeteren van iemands draadloze netwerk, het leveren van een nieuwe laptop of iemand helpen het overzicht terug te krijgen waar zijn of haar data allemaal staat opgeslagen

Je werkt aan veel verschillende projecten waartussen je regelmatig schakelt. Doorgaans werk je aan meerdere projecten op een dag, maar soms ook een week lang aan een groot project. Je werkt vanuit ons kantoor, maar je gaat ook dagelijks langs bij klanten. Thuiswerken is daarom maar zeer beperkt mogelijk. In overleg met je collega’s kies je welke projecten jij op je wilt nemen en plan je de werkzaamheden. Je hebt veel vrijheid in de oplossingen en adviezen die je aandraagt naar de klanten en in de indeling van je tijd.

 

Waar kom je te werken? Computerlab is een klein IT-bedrijf gevestigd in het centrum van Haarlem en bestaat inmiddels zo’n 15 jaar. Sinds de oprichting staan service en het ontzorgen van gebruikers centraal. Van een bedrijf dat voornamelijk hardware leverde aan particulieren is Computerlab de afgelopen jaren gegroeid tot een bedrijf dat veel diensten levert aan het MKB. Persoonlijk contact en service zijn daarbij een cruciale rol blijven spelen. Bij Computerlab zijn klanten en vragen geen nummers en hoeven ze hetzelfde probleem nooit twee uit te leggen. Meedenken met klanten, helder adviseren, geluld en vertrouwen zijn belangrijke pijlers van het bedrijf.

Persoonlijk contact, samenwerking en vertrouwen tussen collega’s is ook een vanzelfsprekendheid. Alhoewel er zelfstandig wordt gewerkt, is iedereen binnen Computerlab altijd op de hoogte van de grotere lopende projecten en worden deze altijd samen doorgenomen. Hierdoor komt niemand er alleen voor te staan en heb je altijd je collega’s om op terug te vallen als je er even niet uitkomt. Grotere projecten worden doorgaans door twee collega’s uitgevoerd.

 

Wie zoeken we? Een nieuwe collega met grote affiniteit voor praktisch alles dat met IT te maken heeft. Je vindt het leuk om mensen te helpen en kan je inleven in problemen van een ander. Je hebt een groot probleemoplossend vermogen en bent in staat oplossingen te bedenken die aansluiten bij de directe hulpvraag van de klant en verliest daarbij de lange termijn en andere gerelateerde zaken niet uit het oog. Je bent communicatief en sociaal vaardig. Je neemt je verantwoordelijkheden en kunt goed zelfstandig werken en plannen. Je hebt er plezier in dingen uit te zoeken en vindt het leuk om te leren. Ook ben je het bezit van een rijbewijs.

Je hebt aantoonbare kennis van netwerken en bij voorkeur ervaring met o.a. Unifi en Fortigate. Microsoft 365, Exchange, Sharepoint en Endpoint Management kennen voor jou weinig geheimen. Bij voorkeur ben je ook bekend met Google Workspace- en Cloud en Microsoft Azure. Je voelt je thuis in de Linux commandline en het kost je geen moeite om een virtuele machine veilig in te richten.

Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet als een van de eerste als er een belangrijk beveiligingslek is gevonden. In zo’n geval vind je het ook geen probleem om buiten de reguliere werkuren te overleggen en zo nodig patches en oplossingen te implementeren.

 

Wat bieden we? Een kans om voor 32 – 40 uur per week onderdeel te zijn van een kleinschalig IT-bedrijf waarbij echt geluisterd wordt naar jouw inbreng. Een werkplek waarbij gezelligheid, vrijheid en zelfstandigheid centraal staan. Maar ook een plek waarbij je mag experimenteren met de nieuwste hardware, routers en cloud-omgevingen. Uiteraard bieden we je uitzicht op een vast contract en is er ruimte om trainingen te volgen en certificeringen te behalen. We bieden een marktconform salaris, in overeenkomstig met je kennis en ervaring.

 

Geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatiebrief naar info@computerlab.nl. Elke twee weken worden de binnengekomen sollicitaties uitgebreid doorgenomen waarna je hoort of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Berend Verver, bereikbaar op 023 230 20 92 of via e-mail op info@computerlab.nl.